torsdag 24 februari 2011

Torsdag 24 februari 2011

Vi blev hämtade på hotellet 9.30 av Teddy, Yonas och Tariku. Vi åkte och shoppade lite innan vi åkte vidare till en skola med mindre barn, 5-10 år gamla. Vi hann knappt komma in på skolgården förrän alla barn var framme och ville kramas och pussas. De ville att jag skulle vara med och dansa i ring. De hoppade, skrattade och skrek! Det var tre klasser på den skolan  och vi besökte en av dem. Det var lika underbart att besöka den här skolan som besöken var på de andra och vi har varit på tre skolor under de här dagarna. 
Vi åkte sen vidare till kontoret och där träffade vi Erika och Josefine, båda 29 år, som är volontärer från Sverige. De har varit i Addis i fyra år nu. Deras arbete är att hjälpa gatubarnen att försöka bli av med sitt beroende på gatorna och försöka få en ljusare framtid genom olika stödprogram. Varje gatubarn måste vara med i ett test för att visa om de är redo att få hjälp att komma ifrån gatan och måste visa att dem är beredda att lära sig klara sig själva genom utbildining och vilja.
Nu ska vi snart åka till flygplatsen men först ska vi äta avskedsmiddag med Yonas, Teddy och Tariku. Vi hade verkligen en rolig och trevlig avslutning på denna resa.
Kommer tillbaka till Sverige i morgon klockan 9.00 svensk tid. Det känns skönt att komma hem även om vi har haft en bra vecka. Det har för mig en intressant och nyttig resa, även om det inom mig har funnits starka känslor flera gånger. 
Det var verkligen trevligt att träffa er alla: Josefine, Erika, Gizachew, Cecilie, Torleif, Yonas, Teddy, Tariku.
/Rebecca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar